Shopify Webshop - 10+1 App, ami a csúcsra repít 🚀

Shopify Webshop – 10+1 App, ami a csúcsra repít

Shopify Webshop – 10+1 App, ami a csúcsra repít

Shopify Webshop – 10+1 App, ami a csúcsra repít 1024 536 Dobosy Ildikó

Ma már akár egyetlen nap alatt is nyithatunk webáruházat az olyan e-commerce szoftverekkel, mint a Shopify webshop motorja. Nem csoda, hogy ezrével születnek az újabbnál újabb e-kereskedelmi vállalkozások és így hatalmas a verseny. Ugyanígy azonban naponta tűnnek is el a süllyesztőben a tiszavirág életű webshopok – vagy mert képtelenek felmérni a piac igényeit, vagy mert nem bírják technológiával és tartalommal (azaz lényegében tőkével) a versenyt. Egy szó, mint száz, ma már nem elég egy-egy alap kiépítés, a Shopify-ra pedig különösen igaz, hogy a valódi erejét az applikációkon keresztül mutatja meg.

Milyen funkcionalitás számít kötelezőnek?

A Shopify app store  több ezer alkalmazást kínál, hogy abba a 20%-ba tartozzunk, akinek a webshopja nem vall majd idővel kudarcot. Széles a paletta és jóformán minden e-commerce nyavalyára van gyógyír, ráadásul néhány teljesen ingyenes is. Az  első lépés azonban tisztában  lenni azzal, hogy mire is van szüksége egy webshopnak a sikerhez…

Checklist a sikerhez webshopok számára

Neil Patel, marketing guru öt kulcstényezőt sorol fel, amelyet szem előtt kell tartanunk, ha versenyképesek akarunk maradni a piacon. Mielőtt belevetnénk magunkat az app-rengetegbe és kapkodva kutakodnánk forgalomnövelő csodaszerekért, érdemes végigmenni a siker öt pontos listáján:

Branding

Az első és legfontosabb dolog, hogy tudd, mitől tűnhetsz ki a piacon. Ez a USP (unique selling proposition) vagyis az értékajánlat, amely ellenállhatatlanná teszi a boltodat és a márkádat a fogyasztó számára – és nem csak egy Shopify webshop esetében számít, hanem minden e-commerce kontextusban. Személyiségzavarral nem lehet jó üzleti döntést hozni, így pontosan meg kell határoznod a webshopod identitását. Ha kialakítasz egy szerethető, karizmatikus egyéniséget, az hosszútávú versenyelőnyt jelent a mind inkább hazánkban is csordulásig telített piacon. Megfelelő branding és USP nélkül azonban csak futóhomokra építkezel.

SEO

A Google remek értékesítő lehet – ha megfelelő SEO révén “jóban vagyunk vele”. Akármilyen ütős is a  branding, ha nem találnak meg a vásárlók, akkor nem fogsz tudni érvényesülni – ha pedig csak fizetett hirdetésekkel dolgozol, akkor jóval drágábban szerzel majd vásárlókat. Így az identitásod megtalálása után a következő lépés az, hogy bevésd a termék oldalaidat a keresők organikus találatainak toplistájára – a Shopify webshop motorja amúgy híresen SEO-központú.

UX

Akármilyen istenien is főzhetnek egy étteremben, ha koszosak az asztalok, akkor zsigerből a gyomorrontásra asszociál a vendég. Ezért a  branding és a UX (user experience) elválaszthatatlan egységet alkot. Lehet, hogy a te terméked a megoldás a vásárlók legégetőbb problémáira, de ha nem adod meg nekik a minőségi felhasználói élményt, akkor nem fognak hinni neked. Tekints úgy a UX-re, mint a terméked csomagolására; minél igényesebb, annál inkább csökkented a vásárlás kockázatát a fogyasztó fejében – és ugye már rég nem arról van csupán szó, hogy szép legyen…

Átláthatóság

A fenti három lépés még mindig nem elég a vállon veregetéshez. Sokan mégis  megállnak itt és csak később kapnak észbe, amikor már régóta nem csörög a kassza. Elég, ha hiányzik az elérhetőséged az oldalon, vagy ha egy hirtelen felbukkanó extra költség riogatja a vásárlót. A nehezen megszerzett bizalom könnyen semmivé foszlik, ezért mindig tekintsd kulcsfontosságúnak az átláthatóság kérdését.

Elköteleződés

Ha az első négy lépésen túl vagy, akkor jó eséllyel van egy szépen konvertáló webáruházad. A legrosszabb, amit ilyenkor tehetsz, ha hátradőlsz abban a hiszemben, hogy innentől forog majd a gépezet magától. A növekedés meglódulásában benne rejlik a siker lehetősége, de csak ha megdolgozol érte: ilyenkor nem szabad kiaknázatlanul hagynod a társadalmi bizonyítékok sales-serkentő lehetőségét. Review-k, közösségi megosztások és mélyen személyre szabott ajánlatok, valamint hűségprogramok formájában csiszolgathatod az elköteleződést – ugyanis ez a hosszútávú siker alapfeltétele. A profit nagy részét ugyanis a visszatérő vásárlók generálják, az újakat ezzel szemben ötször annyiba kerül megszerezni!

Ennyit az elvekről, jöjjön a 10+1-es Shopify webshop app szupercsapat:

A Shopify szupercsapata

Stratégiai gondolkodás és időbefektetés nélkül természetesen egyik Shopify plugin se hullajtja az öledbe a vásárlók pénzét. Ugyanakkor, ha komolyan veszed az öt lépést, remek segítőid lehetnek a Shopify appjai a sikerhez vezető úton. Íme, ezeknek az applikációknak a használatát érdemes megfontolnod:

1. Kit – a Shopify webshop személyi asszissztense

Kit, a marketing szakértő, aki éjjel is dolgozik, sőt, mindezt teljesen ingyen. A mesterséges intelligencia-vezérelt app igazi Facebook és Insta guru – gyakorlatilag ledumálhatod vele chat-en, hogy mikor mire hirdessen; a promóciók hogyan-jával már nem kell foglalkoznod, ezt Kit amúgy is sokkal jobban tudja. Kicsit lassan indul az alábbi videó, de érdemes végignézni, le fog  esni az állad kábé a 30. másodpercben:

 

Kit tehát elvégzi a Facebook kampányok menedzselését. A retargeting beállítását és a kuponkódok generálását is mind rábízhatod és villámgyorsan összedob neked egy riportot, hogy sales adatokkal is bebizonyítsa, hogy mennyire tudja a dolgát. Ő a szupercsapat agya, a vállalkozásodnak pedig a jobb keze, amivel besöpörheted a zsetont és integethetsz a konkurenciának miközben elhasítasz mellette. Több, mint egy tucat másik applikációval integrálódik, például az általunk használt ActiveCampaign automatizációs rendszerrel, a Google Shopping-al, vagy épp az Etsy-vel:

Ára: Ingyenes.

Shopify webshop app Kit integrációs lehetőségei

2. Plug In SEO – a bizalmas

Az ügyes branding kampányt és minőségi termékeinket profi SEO app-pal illik támogatni. A Plug In SEO úgy ismeri a Google algoritmusait, mintha minden hétvégén együtt innának a vállalkozásod egészségére. Játékos könnyedséggel méri fel az oldalad gyenge pontjait és mindent megtesz, hogy kijavítsa őket.

Teljes körű SEO-ráncfelvarrást biztosít bármely shopify webshop részére: strukturált adatok (rich snippet), fejlécek és fájlnevek optimalizálása, broken linkek javítása,  illetve számos egyéb olyan feature-t is tud, amit csak SEO szakértőktől kaphatnál meg.

Ára: Az alap funkciók ingyenesek, de néhány értékes extráért megérheti a havi $20.

3. Lucky Orange – a Shopify webshop őrszeme

Tökéletes felhasználói élmény nem létezik, de ha tudod, hogy mivel tehetnéd jobbá látogatóid számára a Shopify webshopban eltöltött időt, az azt jelenti, hogy máris egy lépéssel a versenytársaid előtt jársz. A kereskedők az ókor óta arról álmodoznak, hogy belelássanak a vásárlók agyába – a Lucky Orange pontosan ezt a lehetőséget kínálja fel neked!

A hőtérkép és a mouse-tracking két olyan feature, amivel őrködhetsz a vásárlóid felett. A Lucky Orange ezen kívül olyan analitikai adatokat is biztosít, hogy például melyik hirdetési csatornáról landolt nálad a felhasználó. Értő kezekben a konverzió optimalizálás kulcsfigurája lehet bármely Shopify webshop tulajdonos számára.

Ára: Havi 25 000 oldalmegtekintésig $10/hó, a teljes árlista itt található.

4. Ultimate Trust Badges – a csendestárs

Trust baddges shopify webshop app screenshot

Bár részletkérdésnek tűnhet, már említettük, hogy az átláthatóság és a biztonság  a hitelesség forrása. Itt jön a képbe az Ultimate Trust Badges. Gondoskodik a biztonságos tranzakció élményéről, így csendben őrzi vásárlóid bizalmát, de ha nem lenne, bizony megéreznéd a konverziókon. Nem érdemes passzolnod, különösen, hogy teljesen ingyenes minden Shopify webshop számára.

Ára: Ingyenes

5. YotPo – a szóvívő

Minden csapatba kell valaki, aki összetartja a bandát. A YotPo ezt teszi a vásárlóiddal, egybekovácsolja a fogyasztói bázisodat hűségprogramokkal, profin megkomponált vásárlói véleményekkel, fotókkal, és a társadalmi bizonyíték varázspálcájával. Ráadásul képes tűzforró forgalmat terelni a Shopify webshop bármely oldalára: feltünteti az értékeléseket az organikus találatoknál és Google Ads-ben is. Ő az összetartó erő, ahol összpontosul a branding, SEO, UX hármasba fektetett munka. Extra jó hír, hogy Kit-tel teljesen integrálható – ezzel is segítve a szupercsapat együttműködését.

Ára: Az alap funkciók ingyenesek havi 50 rendelésig, ha nagyban gondolkodnál, akkor az árlista itt található.

Shopify webshop pszichológia

Ha mindent kipipáltál a checklisten és mégsem olyan ütemben konvertál a webshopod, mint szeretnéd, akkor nagy valószínűséggel kihagytál néhány konverzió-növelő pszichológiai csodaszert. Íme, a felmentő sereg:

6. Free-shipping bar – a mézesmadzag

A statisztikai adatok szépen alátámasztják a józan paraszti hipotézist: ingyenes kiszállítás mellett jobban dübörög a sales. Ezt bizonyítja, hogy a Free-shipping bar, az egyik legnépszerűbb Shopify app; több mint 9000 review alapján 4.9-es átlagértékeléssel büszkélkedhet. Érdemes ennek mentén újragondolnod az árazási stratégiát. Az app folyamatosan jelzi a vásárlónak, hogy mennyit kell költenie még az ingyenes kiszállításhoz. Csak ne húzd túl a mézesmadzagot…

Ár: Az alapfunkciók ingyenesek, havi $10-ért pedig a geotargetálás és egyéb értékes funkciók is elérhetővé válnak.

7. ReConvert Upsell & Cross Sell– a dörzsölt

Ha már vásároltak tőled, az jó – ha még többet vásárolnak, az még jobb! A vásárlás után, amikor még forró a hangulat, akkor megnyílik a szuper profitábilis upsell lehetőségének rövidke értékesítési ablaka. Ezt használja ki a ReConvert Upsell & Cross Sell Shopify webshop applikáció, amely az elköszönő oldalt optimalizálja, hogy édes legyen a viszontlátás. Az 1000 öt csillagos értékelőtől is legalább kétszer köszöntek el fejenként… 😉 Az analitikája pedig konkrétan kiszámolja, hogy mennyit hozott a konyhára az applikáció:

Shopify reconvert app screenshot

Ár: Havi 50 rendelésig ingyenes, havi 100-ig $8, a teljes árlista itt található.

8. PushOwl – a meggyőzés mestere

A kosárelhagyás olyan, mint a szakítás; a büszkeséged nem engedi, hogy még egyszer bepróbálkozz – pedig sokszor mégis bejön. Párkapcsolati tanácsadást nem vállalnék, a tukmálós mentalitás sokszor tényleg csak a biztos beégést eredményezi. A PushOwl, viszont – ahogy benne is van a nevében – a nyomulás mestere, ugyanakkor a bagoly bölcsességével teszi ezt. A push notification pedig működik, ezt bizonyítja a több mint 2000 öt csillagos értékelés a Shopify app store-ban. Van mit tanulni a bagolytól, bölcsességét sajnos itt nincs hely kifejteni, de a mester ajtaja mindig nyitva áll, itt tanulhatsz a push marketingről.

Ár: Havi 500 oldalletöltésig ingyenes, 10 000-ig havi $19, ezt meghaladóan pedig számol az árlista.

9. Ultimate Sales Boost – A Shopify webshopok értékesítője

A vásárlód számára a sürgetés frusztráló, de motiváló is lehet. Ha az utóbbit szeretnéd, akkor az Ultimate Sales Boost a Te embered. Ezt bizonyítja a közel 6000 értékelés is, amelyben magas, 4.8-as átlaggal büszkélkedhet. Nincs rosszabb, mint lemaradni egy bomba akcióról, ezt mélyen átérzi az app is, így visszaszámlálóval ingerli a vásárlód emlékezetét. A többi app-al ellenben nem csak a termékoldalakon, hanem a gyűjtő- és kosároldalon is ketyeg az óra, hogy segítsen neked bankot robbantani.

Ár: Az alap funkciók ingyenesek, havi $10 dollárért pedig a geotargetálás és egyéb hasznos funkciók is elérhetővé vállnak. 

10. Tidio Live Chat – a mindenes

Minden valamirevaló webáruháznak kell egy chatbot – tartja az e-commerce kódex. A statisztikák alapján a vásárlók több mint 50%-a nagyobb eséllyel vásárol és nagyobb arányban is tér vissza, ha van az oldalon élő chat. A Tidio Live Chat egy csatornára tereli az email, a messenger és a chat üzeneteidet, hogy mindig elérjenek a vásárlóid. Ha elvonulnál a világ elől, akkor pedig átveszik az irányítást chatbotok és lerendezik a kosármentő akciót. Nem hiába az egyik legnépszerűbb Shopify webshop chat applikáció.

Ár: Kisvállalkozói csomagja teljesen ingyenes, a teljes árlista itt található.

+1 Oberlo, a dropshipping mágusa

Ha dropshippingre adnád a fejed egy Shopify webshop felületén, akkor az első utad az Oberlo-hoz vezessen – még mielőtt leszerződteted a szupercsapatot, vagy  bármilyen pszichológiai eszközhöz is nyúlnál. A  csomagolástól a kiszállításig, mindent varázsütésre elintéz: egy több fős app-csapat egy személyben. A termékek népszerűségéről folyamatos statisztikákat készít neked, így adatvezérelt döntésekkel irányíthatod a vállalkozásod. Ha valamiben mégis hezitálnál, akkor 24/7 rendelkezésedre áll az Oberlo ügyfélszolgálata. Az egyik legnépszerűbb Shopify webshop app, amit ráadásul ingyenesen kezdhetsz használni.

Ár: Kezdőknek teljesen ingyenes, 10 000 termékig havi $30, a pro verzió havi $80.

Útmutató a Shopify webshop appok kiválasztásához

Az e-commerce az egyik legdinamikusabban fejlődő szektor, becslések szerint 2040-re a kereskedelem 95%-át online bonyolítják le. Ahogy a kereskedelem egyre inkább áttér a virtuális valóságba, úgy növekszik a virtuális személyzet is. A Shopify App store-jában csak kategóriából 12 van, a Shopify webshop applikációk száma pedig folyamatosan növekszik. Idő és karakter hely hiányában nem fedhetjük le mindet, de néhány irányelvet adunk még útravalónak a jövőre nézve:

Úgy válassz app-ot, mintha személyzetet választanál. Nézd meg mennyibe kerül vállalkozásodnak.  Kérj referenciát, vagyis csekkold az értékeléseket és bizonyosodj meg róla, hogy tényleg passzol a céljaidhoz. Végül nézd meg, hogy mennyire tud jól kijönni a többiekkel. Bizonyos appok integrálhatóak, így egymást erősítik – például a fent említett Yotpo és Kit, ezért érdemes együtt bevetni őket.

Fontos utánanézni annak is, hogy milyen customer service van a választott plugin mögött, a YotPo például híresen vevőorientált és készségesen segít, ha bármilyen elakadást észlelnél. Ezek után, ha kiválasztottad a megfelelő Shopify webshop gárdát, akkor nincs más hátra: Tesztelj, mérd az eredményeket és a tapasztalatok alapján finomítsd tovább a folyamatokat!

Ha hasznosnak találtad a cikket és szerinted segíthet az e-kereskedelem zsúfolt piacterén eligazodni, oszd meg, kérlek barátaiddal, ismerőseiddel.  Kommentben várom a kérdéseket, illetve a javaslatokat hogy melyik  Shopify webshop app érdemel még helyet a VIP listán.

Érdekel a véleményed:

A 7Blog a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz, melyet a honlap használatával Ön tudomásul vesz.
Bővebben
>