Instagram használati útmutató – Így építsd fel a profilod

Instagram használati útmutató – Így építsd fel a profilod

Mióta meggyőztünk arról, hogy egy aktív céges Instagram oldal milyen páratlan lehetőség a márkaépítésre, azóta azon töröd a fejed, hogyan izzítsd be a céges profilod, ugye?! 🙂 Ez a cikk önmagában egy olyan Instagram használati útmutató, ami segít egy ütős profil felhúzásában, támogatva téged a márkaépítés rögös útján.

Lépésről- lépésre kivesézzük azokat a pontokat, amiket ha csúcsra járatsz a céges profilon, jó eséllyel szerzel új és releváns követőket.

Instagram követő számláló

Username: a keveseb több

Lerágott csont, mégis egy Instagram használati útmutató fontos eleme: Az Instagram neved mindig a márkaneved legyen, vagy legalábbis kezdődjön azzal. Ha a userek Instagramon kívül hallanak rólad, logikus, hogy a márkaneved lesz az első, amit a keresőbe írnak. Pontosan ezért, ne nehezítsd meg a dolgukat, törekedj arra, hogy minél könnyebben megtaláljanak.

Ha többen is használják az adott nevet, akkor se ess kétségbe, bőven van lehetőséged arra, hogy megkülönböztesd magad. Íme néhány tipp erre az esetre Instagram marketing tippek cikkünkből.

Instagram biok

Profilkép csak stílusosan

Céges Instagram oldal esetében nem érdemes túlgondolni a profilkép kérdését, törekedj az egyszerűségre és használd a céges logót. A profilkép legyen egyértelmű, színeiben és formájában egyezzen meg ugyanazzal a logó-dizájnnal, amit a weblapodon vagy a médiamegjelenéseidben használsz. Így biztos lehetsz benne, ha követed az Instagram használati útmutató tanácsait, mindenki fel fog ismerni a keresőben.

A letisztult és prémium hatás érdekében a logód a profilkép területének kb. 70%-át foglalja el.

Nem véletlen, hogy a nagypályások mind így játszanak…

Instagram biok 2

Bio és branded hashtag tartalma

Elérkeztünk az Instagram használati útmutató egyik legfontosabb részéhez: a biohoz, ami a cég bemutatásának területe, ahol röviden és frappánsan el kell tudnod mondani ki vagy és mit csinálsz. Ezt a részt alig fogja bárki is végigolvasni, aki mégis, azt pár szóban kell lenyűgöznöd, amiben az alábbi Instagram bio tippek lesznek segítségedre. Azok számára, akik csak átfutják a profilt, érdemes emotikonokkal tarkítani a leírást, hogy azonnal tudjanak asszociálni az üzleti tevékenységre vagy az adott iparágra.

Mióta az Instagram bevezette a hastag használatot a bioban, lehetőség nyílt rá, hogy ezt a rövid bemutatkozó részt tovább cifrázzuk. Itt helyezhetőek el az ún. branded hashtagek, amiket a cégek saját maguk hoznak létre és ezek használatára buzdítják az Instagram közösségét is, növelve ezzel a márkaismertséget. Ezek a hashtagek általában szlogenek, aktuális kampányra vagy eseményre utaló pár szavas rövid mondatok. A nem kívánt mozaikszavak és az olvashatóság érdekében érdemes nagybetűvel tagolni az egyes szavakat a branded hashtagen belül,különben a leleményes userek gyorsan alternatív jelentéseket tulajdonítanak neki.

Íme pár tuti Instagram bio ötlet branded hashtag témában:

null

#ForeverFaster

null

#ShapeSquad

null

#ScribdShare!

null

#ChooseTheFight

null

#TheFurlaSociety

null

#ThisIsHowWePlay

null

#ShoesForTomorrow

null

#BeAble

null

#NaKiASpiler

Oké, de még mindig elképzelésed sincs, hogyan néz ki branded hashtag a gyakorlatban?

Akkor vegyük az Instagram használati útmutató következő szemléltető példájának a Furla táskamárkát, aki a #FurlaFeeling és #TheFurlaSociety hashtageket használja. Ezekre kattintva közel 30 000 poszt jelenik meg a hashtag feed-jében, ahol vásárlóik szerepelnek legújabb Furla szerzeményeikkel. Ennél jobb társadalmi bizonyítékot nem is villanthatna a márka potenciális vásárlóinak, így ez számodra is adaptálható Instagram bio ötlet.

Itt meg kell jegyeznünk, hogy értelmetlen lett volna a látszólag releváns #fashion, #bag, #accessory -t a bioba tenni (mint, ahogyan sokan teszik), hiszen ezekre a hashtagekre több millió random poszt található a hashtag feedben, így a Furla tartalmai elvesznének a posztok tömegében.

Furla Instagram profil

Azonban mielőtt élesítenéd saját branded hashtageidet, tudnod kell, hogy a branded hashtag bevezetésének külön szofisztikált módja van, amit érdemes tanulmányozni.

Link in bio

Külön részt érdemel az Instagram használati útmutató kapcsán a link in bio, ugyanis ez az egyetlen út a konverzióhoz. Innen vezetheted át a usereket az online webshopodra, kapcsolati formodra vagy akár egy blogposztra.

A bioban egy darab link helyezhető el, ahol nem kell mereven ragaszkodni a weboldalad linkjéhez, nyugodtan aktualizálj!

Minden aktuális esemény, médiamegjelenés vagy új blogposzt kerülhet a link helyére, amire a userek figyelmét felhívhatjuk egy Instagram short story vagy poszt segítségével: LINK IN BIO.

Traveler Instagram profil

PRO TIPP: Ugyan a bioban csak 1db linknek van hely, de manapság már Instagram bio tippek és konkrét eszközök tömkelege áll rendelkezésdre, hogy meghackeld ezt a szekciót. A LATER vagy akár a LINKTREE alkalmazás is lehetővé teszi, hogy a linked a bioban egy felugró ablakot nyisson meg, ahol kategorizálni tudod a valaha Instagramon megosztott linkjeidet. A userek pedig kedvükre mazsolázhatnak a kategóriákból.

Highlights paletta

Még mindig nagyon kevés céges profil használja ki a highlights adta lehetőségeket, pedig nem véletlen vezette be az Instagram! A highlights arra hivatott, hogy menteni és kategorizálni tudd a megosztott short story-kat, ezzel pedig színesítheted a céges profilt és dokumentálhatod a legjobban sikerült pillanatfelvételeket.

Egy valamire való Instagram használati útmutató mit sem ér gyakorlati példák nélkül, ezért nézzük meg, hogyan alkalmazza a highlights funkciót a Kode with Klossy kezdeményezés, akik Karlie Kloss ausztrál modell arcával népszerűsítik a kódolást fiatal lányok számára. Laikusok számára unalmasabb témát nehéz lenne találni, mint a programozás, mégis profi módon teszik barátságossá és élvezhetővé. Highlights-aikat téma szerint kategorizálták, sőt még borítóképeket is választottak az egyes témákhoz, ezzel egy nagyon rendezett és átgondolt céges profil képét adják.

Klossy Instagram profil

Posztok a logika mentén

A userek imádják az áttekinthető és logika szerint felépített profilokat, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokkal nagyobb hajlandóságot is mutatnak ezek bekövetésére. Ma már a lehetőségek végtelen tárháza áll rendelkezésre, hogy játékossá tedd a posztok elrendezését az Instagram profilodon. Lehet machinálni a színekkel, filterekkel, a posztok formáival, a dizájnnal és a gridekkel. Íme az Instagram használati útmutató kézzel fogható példái, melyekből bátran meríthetsz:

8 tipp a posztjaid elrendezéséhez – Görgess jobbra-balra az összes megtekintéséhez

PRO TIPP : Ha a grides poszt elrendezésben gondolkodsz, akkor a PHOTOTILING nevű applikáció lesz segítségedre, amely méretre vágja neked a fotókat. Ehhez fontos, hogy jó minőségű fotókat használj, hiszen nagyítva fogja neked az applikáció feldarabolni a képet.

A PREVIEW applikációval pedig előnézetben próbálgathatod legújabb posztjaidat, elrendezésüket pedig szabadon változtathatod. Miután megtaláltad az ideális sorrendet, be is tudod időzíteni a képek posztolását.

Már a kezdetek kezdetén érdemes legalább 9-18 db posztot feltölteni a profilra, ugyanis a kevés poszttal rendelkező oldalak robot-gyanúsak lehetnek.

Márkaépítési stratégiádhoz bombabiztos alap lesz egy átgondolt és letisztult céges Instagram profil. Az Instagram használati útmutató apró trükkjeivel elenyésző összegekből növelheted meg a céges profil követőbázisát, ami egy fontos mérőszám, egy profil minőségi megítéléséhez.

Egy üzleti profil másik legfontosabb indikátora az engagement aránya, ami árulkodik a profil közönségének aktivitásáról, az oldal népszerűségéről és posztjai minőségéről. Ezeket a mutatókat egy jól megválasztott tartalomstratégiával nagyszerűen lehet befolyásolni, és mint az lenni szokott, ezt a témát is ízekre szedjük… 

1200 628 Marko Lilian
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline visszajelzések
Minden hozzászólás megtekintése
Írd ide, amit keresel...